Dit recept had ik verleden jaar al eens gemaakt en tot mijn stomme verbazing heb ik dat nooit op mijn site gezet.
Dit is een lekker en ook niet zo heel erg moeilijk recept om te maken. Met een salade of geroerbakte groenten heb je een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel gezet.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
6-8 tomaten, in blokjes gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
2-3 knoflookteentjes, fijngehakt
2 gedroogde laurierblaadjes
0,5 theelepeltje chilipoeder
3 eetlepels grof gesneden verse peterselie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
250 gram ongekookte rijst, onder de kraan even afspoelen
450 ml heet water met daarin 1,5 groentebouillonblokjes opgelost
olie om te roerbakken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Bereiding:
Verhit de olie in de hapjespan of braadpan.
Voeg de gesneden knoflookteentjes toe en roerbak ze kort.
voeg de fijngesnipperde ui toe en roerbak ze totdat ze glazig worden.
Voeg de gehakte tomaten, zout, zwarte peper en chilipoeder toe en meng alles goed door elkaar.
Dek de pan af en kook totdat de tomatenstukjes zacht zijn geworden.
Voeg de gewassen rijst toe en meng de rijst door het tomatenmengsel.
Giet het bouillon en de gedroogde laurierblaadjes erbij en roer alles goed door.
Zet het vuur hoger totdat de rijst begint te koken.
Voeg als laatste de versgesneden peterselie toe en meng het door de tomatenrijst.
Leg de deksel op de en zet het vuur iets lager (het moet wel blijven pruttelen) en kook de rijst volgens de verpakking (dat is meestal tussen de 13-20 minuten).
Roer af en toe.
Het gerecht is klaar als de rijst gaar is.
Verwijder de laurierbladeren.
Serveer de rijst met een salade of met een geroerbakte verschillende soorten groenten.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl