Iedereen kent wel (denk ik) piri-pri kruidenmix.
Dit recept is een recept waarbij ik heb alleen kruiden heb gebruikt die ik lekker vindt. Het is licht pittig van smaak.
Je kunt dit in verschillende soorten gerechten gebruiken.
voor ongeveer 31 gram
Ingrediënten:
5 eetlepels zoete paprikapoeder
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kaneel
1 theelepel gemalen nootmuskaat
1 theelepel pimentpoeder
½ theelepel gedroogde oregano
¼ theelepel gemalen gemberpoeder
⅛ theelepel knoflookpoeder
⅛ theelepel laurierpoeder
1 theelepel gedroogde citroenrasp (zelf raspen en drogen in de oven)
1 theelepel gedroogde sinaasappelrasp (zelf raspen en drogen in de oven)
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: kruidenpotje met deksel, etiket of sticker
Bereiding:
Doe alle kruiden in het kruidenpotje en draai deze dicht en schud de kruiden goed door elkaar.
Plak er een etiket met naam op het potje en klaar ben je.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl