Pompoenstoofpot is een heerlijk recept. Je proef duidelijk de verschillende smaken van de rozijnen, amandelen, pompoen en de sjalotten. Ook de pittige harissa proef je goed. Voor dit recept heb ik donderdag de harissa gemaakt. Het is een makkelijk groenterecept om te maken. Wij hebben het met rijst gegeten, maar je kan het ook met quinoa eten. Ik was toen ik de foto maakte de koriander vergeten, maar dat hoort er nog bij.
voor 4 personen
Ingrediënten:
olie
boter
12 sjalotten, gepeld
4 tenen knoflook, licht gekneusd
120 gram rozijnen
120 gram blanke amandelen
1-2 theelepeltjes harissa
2 eetlepels vloeibare honing
1 middelgrote pompoen, in de lengte gehalveerd, geschild, pitten verwijderd en in schijfjes gesneden
zeezout naar smaak
versgemalen peper
koriander, fijngehakt
citroen
water
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 a 40 minuten
Verder nog nodig: braadpan
Bereiding:
Verhit de olie en boter in een braadpan met dikke bodem.
Bak hierin de sjalotten en knoflook tot ze beginnen te verkleuren.
Voeg de rozijnen en amandelen toe en roer de harissa en honing erdoor.
Schep de pompoen erdoor tot de stukken goed met de harissa zijn bedekt.
Giet er water bij tot de bodem van de braadpan is bedekt en leg het deksel erop.
Laat alles, 15 tot 20 minuten zachtjes stoven, tot de sjalotten en de stukken pompoen zacht, maar nog stevig zijn.
Breng de stoofpot op smaak met zout en peper, bestrooi hem met de koriander en geef er eventueel partjes citroen er bij om erover uit te knijpen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl