Tja, was ik zomaar vergeten om dit recept te plaatsen in oktober. De reden was dat we bezoek kregen van covid-19.
Mijn man was de eerste die zich niet lekker voelde. Daarom had ik deze soep voor hem gemaakt. Lekker pittig, want pittig eten is goed als je ziek bent.
Maar ja hoe voorzichtig je ook bent, als je in een kleine flat woont dan kan het ook niet anders zijn dat de ander ook besmet raakt. Helaas had ik het iets erger te pakken dan mijn man. We zijn nog steeds bezig met de restklachten (snel moe, enigszins benauwd na iets gedaan te hebben) van corona.
De soep:
De soep is gemaakt in de soepmaker. Deze had ik in september gekocht. Echt een handig apparaat. Je gooit alles (gesneden) erin en je zet hem aan en na 30 minuten heb je een heerlijke en hete soep. Dit was de tweede soep die ik in de soepmaker had gemaakt. Deze soep smaakte trouwens erg lekker.
De derde soep (met andere ingrediënten en kruiden) die ik hierin had gemaakt, was trouwens geen succes qua smaak. Dat had met corona te maken. Ik had geen smaak en geur meer. Dit recept komt dan ook niet online. Dat wil ik jullie niet aandoen.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, notenvrij en geschikt voor vegetariër. Als veganisten de halloumi weglaten, dan is deze soep ook voor hen geschikt.
voor 2 personen
Ingrediënten:
1 ui, grof gesnipperd
2 tomaten, grof gesneden
stukje verse gember, geraspt
1 flespompoen, ontpit en in blokjes gesneden
1/2 liter water met een bouillonblokje
zout naar smaak
vers gemalen zwarte peper
1 theelepel uipoeder
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel pikante paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel peterselie
1 theelepel gedroogde tijm
1 blok halloumi, in plakjes gesneden
boter
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: soepblender, koekenpan, borden of soepkommen
Bereiding:
Doe alles in de soepblender en stel hem in op ‘soup’.
Ondertussen snijd je de halloumi in plakken.
Pak de koekenpan en doe daar wat boter in en bak de halloumi goudbruin.
Na 30 minuten is de soep klaar en kan de soep geserveerd worden.
Verdeel de soep over de borden of soepkommen en leg er paar halloumiplakje op.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
O jee, hopelijk knap je snel weer op.
Wat handig, zo’n soepmaker, heb hem bij iemand wel eens gezien. De soep ziet er heerlijk uit, en halloumi erbij is een goed idee!