Pompoenmuffins

Ik had nog een pompoen in de koelkast staan. Ik heb er pompoenmuffins van gemaakt. Ze zijn niet heel erg goed gerezen, maar dat maakt voor de smaakt niets uit want ze smaken goed. Ik heb ze bestrooit met poedersuiker en wat cacaopoeder. Verder zijn deze muffins absoluut niet droog.

voor 12 stuks

Ingrediënten:
150 gram pompoenvruchtvlees
3 eieren
snufje zout
150 gram suiker
150 gram boter
100 gram zelfrijzend bakmeel
1 koffielepel nootmuskaat of speculaaspoeder

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: muffinvorm
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Kook het pompoenvruchtvlees gaar en pureer het.
Scheid de dooiers van de eiwitten en klop de eiwitten met een snufje zout zeer stevig op.
Roer de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele, luchtige massa.
Schep het zelfrijzend bakmeel en de pompoenpuree voorzichtig door de eierdooiers en breng op smaak met nootmuskaat of speculaaspoeder.
Laat de boter smelten en giet ze bij het pompoendeeg.
Schep er dan de eiwitten door en verdeel het deeg over een muffinsvorm.
Plaats ze in een voorverwarmde oven van 180 (of 160 graden heteluchtoven) graden tot ze goudgeel zijn.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.