Pompoenmoes is een basisrecept wat je voor verschillende recepten kunt gebruiken. Ik ga het gebruiken voor een pompoentaart (recept volgt t.z.t.).
Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het is net zoals met appelmoes maken, appels, suiker en weinig water. In dit geval pompoen, suiker en weinig water en tot moes koken.
Uiteraard is dit recept glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij, vegetarisch en veganistisch.
voor ongeveer 500 gram
Ingrediënten:
1 flespompoen, geschild en in stukjes gesneden
4 eetlepels suiker
30 ml water
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: pan met deksel, aardappelstamper, zeef
Bereiding:
Schil de pompoen en snijd hem in kleine stukjes (met kleine stukjes is de pompoen sneller gaar)
Doe de pompoenstukjes in de pan en voeg hierbij de suiker en het water.
Breng de pompoen en het water aan de kook en zet hem lager maar hij moet wel blijven pruttelen.
Kook de pompoen 20-30 minuten of totdat hij gaar is.
Zodra de pompoenstukjes gaar zijn giet je het water af en prak je de pompoenstukje tot moes.
Pak nu een zeef en druk met de bolle kant van een lepel de pompoenmoes door de zeef, zodat de pompoenmoes geen grove stukjes meer heeft.
Je kan met deze moes gebruiken bij verschillende recepten, namelijk:
* als taartvulling gebruiken;
* gebruiken voor een toetje;
* in een milkshake gebruiken, enz.
De pompoenmoes kan je ongeveer een week in de koelkast bewaren.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl