Pompoenijs

Ik had nog wat pompoenmoes over en het leek me leuk om hier ijs van te maken.
Dit recept is lactosevrij als je gecondenseerde kokosmelk kan vinden in de supermarkt. AH had het een tijdje in de winkel te koop, maar helaas nu niet meer. Misschien is het nog wel bij andere supermarkten. Als je gewone gecondenseerde melk gebruik is het uiteraard niet lactosevrij. Verder is dit recept eivrij, glutenvrij, graanvrij en notenvrij.
Ik had het ijs toen het klaar was in de ijsmachine gelijk opgeschept, daarom was het niet heel erg hard. Wil je wel echt harde ijs hebben, schep het dan over in een grote bak en zet hem voor paar uur in de vriezer.
De smaak is enigszins apart, maar wel erg lekker.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
200 gram poempoenmoes (klik)
1 volle theelepel pompoentaart kruidenmix (klik)
1 blikje gecondenseerde (kokos)melk
50 ml dikke kokosmelk

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Rusttijd: minstens 2 uur, nog beter een dag
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: ijsmachine, schaal om te mengen, leeg flesje, dessertschaaltje of mooie glazen

Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een schaal en roer alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een flesje en zet hem voor minstens 2 uur, maar bij voorkeur een dagje in de koelkast om het mengsel goed koud te laten worden.
Pak je ijsmachine en zet hem aan (volgens de gebruiksaanwijzing) en giet het mengsel in de ijsmachine.
Zet de timer aan en laat de ijsmachine zijn werk doen.
Na de 30 minuten is het ijs klaar.
Wil je het ijs harder laten worden, schep het ijs in een grote bak en zet deze voor paar uur in de vriezer.
Verdeel het ijs over de dessertschaaltjes of in mooie glazen en serveer direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact. Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.