Pompoen met room en walnoten

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit is een Turks recept en het heet in het Turks: Kabak tatlisi. Het is een heerlijk toetje. Helaas wel veel werk, eigenlijk alleen omdat je de pompoen moet schillen en snijden. Dat gaat namelijk  niet zo makkelijk. De crème fraîche of slagroom kan je vervangen door soja- of rijstslagroom. Heb je een notenallergie, dan laat je de walnoten weg.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo pompoen
275 gram suiker
3 eetlepel gehakte walnoten
crème fraîche of slagroom, naar smaak

Ingrediënten (omgerekend naar een kleine pompoen en voor 2 personen):
400 gram geschilde en ontpitte pompoen
120 gram suiker
3 walnoten, gehakt
slagroom of crème fraîche

Voorbereiding: 10-15 minuten (afhankelijk hoe groot de pompoen is)
Bereiding: ongeveer 20-30 minuten
Verder nog nodig: dessertschaaltjes

Bereiding:
Verwijder schil en zaadjes van de pompoen.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Kook de pompoen gaar, tot het meeste water ingedampt is.
Voeg dan de suiker toe en laat zachtjes inkoken tot er een siroop ontstaat.
Let op dat de pompoenstukken niet aan elkaar gaan kleven.
Laat de pompoen afkoelen in de siroop.
Serveer het koud met de gehakte walnoten en slagroom of crème fraîche.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.