Pompoen met pittige kokossaus

Pompoen met pittige kokossaus is een recept wat ik zelf bedacht heb. Ik had al eens paar keer pompoensoep gemaakt, maar dat vond ik flauw smaken. Dus heb ik nu een recept bedacht met een pittige smaak. Het ziet er niet alleen goed uit, maar de smaak is ook super (pittig). Wij hebben het gegeten met rijst, maar je kan het ook goed met gekookte aardappelen eten. Mocht achteraf 2 rode pepers iets te pittig te zijn, dan kan je het met een schep suiker iets verzachten. Bij dit recept moet je trouwens spierballen hebben. Een pompoen snijd je niet even snel door. Dus heb ik het mes eerst flink scherper gemaakt. Toen met een dunschiller de schil er afgehaald en toen de pompoen doormidden gesneden. Vanuit het midden, dit 2 keer gedaan. Met het mes en brute kracht op een snijplank de pompoen in schijfjes doormidden laten vallen/knallen. Hoe je dat ook noemt. Zo ging het makkelijk. Verder de pompoenpitten er uit gehaald en apart gezet. Daar wil ik later ook nog wat mee doen. Een aantal wil ik bewaren voor volgend jaar om in een pot met aarde te doen, zodat ik in 2010 gratis pompoenen heb. Lijk me erg leuk om dat uit te proberen. Verder lijk me ook leuk om een aantal pompoenpitten als snack te gaan verwerken. Hoe weet ik nog niet.

voor 6 personen

Ingrediënten:
750 gram pompoen, zonder schil en in stukjes gesneden
50 gram boter
2 grote uien, fijngesnipperd
1 tot 2 Spaanse pepers, in plakjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
½ theelepel kaneelpoeder
¼ theelepel nootmuskaat
¼ theelepel gemberpoeder
2 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
275 ml kokosmelk
eventueel suiker voor als het te scherp is

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan

Bereiding:
Snijd de pompoen in niet al te grote stukjes.
Snijd de uien in kleine stukjes.
Snijd de kop van de rode peper er af en rol de zaadjes uit de rode peper(s) en snijd hem in dunne plakjes.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui goudbruin.
Roer de Spaanse peper(s), knoflook, kaneelpoeder, nootmuskaat en gemberpoeder er door.
Alles even goed door elkaar roeren en voeg dan de tomatenstukje er bij.
Voeg vervolgens de pompoenstukjes en als laatste de kokosmelk toe.
Dek de pan af en laat alles op een laag vuurtje minstens 60 minuten zachtjes pruttelen totdat alles gaar is.
Haal de deksel er af en kook het mengsel kort door tot de saus iets gebonden is.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.