Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Dit is een lekkere plaatkoek. Helaas is de plaatkoek niet lactosevrij.
voor 1 plaatkoek
Ingrediënten voor het deeg:
1 beker room (zonder toevoegingen)
1 beker suiker
1 snufje zout
3 eieren
2 bekers wit glutenvrij meel
8 gram wijnsteenbakpoeder of gewone
TIP: het lege roombekertje is voor dit recept een goede maatbeker voor het meel en de suiker.
Voor het beleg:
150 gram boter
3 eetlepels honing
1 beker suiker
1 pakje vanillesuiker
200 gram geschaafde amandelen
bakpapier voor het bakblik
Voorbereiding: 35 minuten
Bereiding: 30 minuten
Oven voorverwarmen: 175 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor. Bekleed het bakblik met bakpapier.
Roer de room, de suiker en het zout schuimig.
Roer de eieren er één voor één doorheen.
Meng het meel met het bakpoeder en schep dit door de massa.
Roer alles goed door elkaar.
Verdeel het deeg over het bakblik en bak de koek 12 minuten bij 200 graden (hetelucht 175 graden).
Verwarm voor het beleg de boter met de honing, de suiker en de vanillesuiker in een pan.
Voeg de amandelen toe en breng aan de kook.
Verdeel de masse over de voorgebakken bodem en bak nog 12-15 minuten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Variant: in plaats van geschaafde amandelen kunt u ook geschaafde hazelnoten gebruiken.