Plaatkoek met appels en pecannoten

Elke keer als ik iets van een taart ga maken omdat er iemand jarig is of wat dan ook, dan probeer ik altijd een nieuwe combinatie te maken. Deze keer heb ik het met appels en pecannoten gemaakt, omdat de jarige daar dol op is. De taart is goed gekeurd. Ze vonden het allemaal erg lekker.

Tip: Als je controleert of de taart gaar is, prik dan schuin aan de zijkant. Als je in het midden van de taart prik, zal je zien dat de taartprikker er nat uitkomt. Dat komt omdat je dan in de appels hebt geprikt.

voor 4-6 personen

Ingrediënten bodem 1:
125 gram glutenvrije bloem
125 gram suiker
125 gram boter
1 ei

Ingrediënten cakelaag:
125 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
125 gram suiker
125 gram boter
3 eieren
2 appels, in vieren gesneden en in schijfjes
150 gram pecannoten

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige bakblik, bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding bodem 1:
Meng alles door elkaar.
Smeer het bakblik in en leg er een stuk bakpapier op.
Leg op het deeg de schijfjes appels en verdeel de pecannoten over en tussen de appelschijfjes (zie foto).
Druk het deeg in het bakblik en zet het even apart.

Bereiding cakelaag:
Meng alles door elkaar en giet het over de appels.
Verdeel over de taart de resterende pecannoten.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven voor 40 minuten.
Controleer na 40 minuten of de taart gaar is, zo niet zet het dan voor nog eens 5-10 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en laat het afkoelen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.