Pizzarollen

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Bij de pizzarollen moet je er voor zorgen dat het deeg niet te plakkerig wordt. Ga je het uitrollen zorg er dan echt voor dat het aanrechtblad goed bestrooit is met meel. Handig is het om het deeg uit te rollen op een siliconebakvel, deze goed bestrooien met meel, het deeg oprollen met behulp van het siliconebakvel. Dan gaat het een stuk makkelijker. De smaak is erg lekker. Ik moest helaas vanwege de hoeveelheid lactose wel 4 tabletten kerutabs innemen.

voor 4 personen

Ingrediënten deeg:
300 gram zelfrijzend bakmeel met eventueel extra 10 gram bakpoeder
50 ml water
scheutje olie
zout naar behoefte

Ingrediënten vulling:
8 eetlepel gezeefde tomaten (passata)
200 gram grof gehakte gemengde kaas, zoals mozzarella en cheddar
Handje vol verse (citroen) basilicum, gehakt.

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Oven voorverwarmen: 200 graden

Bereiding deeg:
Doe het meel, water en de olie in een grote schaal en meng alles goed door elkaar.
Goed kneden, totdat alles een geheel is geworden.
Bij bakpoeder kan je de pizzadeeg gelijk ‘bekleden’ en de pizza in de oven doen.
Als je een gistdeeg maakt, moet het deeg nog eerst 40 minuten rijzen op een warme plek en afgedekt met een natte doek.

Afwerking pizza:
Rol het deeg uit op het bestoven aanrecht of tafel tot een rechthoek van ongeveer 30 x 25 cm.
Omdat glutenvrij deeg moeilijk uit te rollen is, gebruik ik een silicone bakvel, bestuift met veel meel zodat het deeg ook daar niet op blijf plakken.
Leg op het uitgerolde deeg de vulling en strooi de grof gehakte kaas er over.
Rol het deeg voorzichtig op. Snijd de pizzarol in 8 stukken en leg de stukken naast elkaar in het bakblik.
Neem wel een bakblik waar de rollen echt tegen aan elkaar aanliggen, zodat ze niet te veel kunnen uitlopen.
Mocht het bovenstaande mislukken, dan is er een oplossing voor. Kijk dan even bij het recept rommelpizza.
Giet wat olie over de rollen heen.
Bak de pizza in een voorverwarmde oven van 200 graden in 15-18 minuten goudbruin.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.