Pittige zalmblokjes met kerrie en groenten

Ik zit al paar weken met een luchtweginfectie wat maar niet over wilt gaan.
Omdat pittige recepten goed is als je niet helemaal lekker bent, heb ik vandaag een heerlijk pittig recept gemaakt. Geheel eigen fantasie.
Ik heb een hele chilipepertje met de pitjes erin gebruikt en kerriepoeder en kurkuma. Kurkuma heeft geneeskrachtige eigenschappen. Ik ga hier niet vertellen hoe goed het is. Jullie kunnen dat zelf ook wel googelen.

Ik ga verder met het gerecht. Door de rode chilipeper en kerriepoeder en kurkuma, samen met de kokosmelk heb je een heerlijk pittige gerecht. Serveer dit met gekookte/geroerbakte rijst, maar ook pasta smaakt er goed bij.  Het heeft mij erg goed gesmaakt en het was lekker pittig. Daar bedoel ik mee, dat je je keel niet hoeft te blussen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
300 gram zalmmoot, in grote blokjes gesneden
4 sjalotjes, in grote stukjes gesneden
4 bosuitjes, in ringen gesneden
1 rode chilipeper, in ringen gesneden (laat de pitjes zitten!)
150 gram doperwten uit de diepvries
150 ml kokosmelk
2 theelepeltjes kerriepoeder
1 knoflookteentje, uitgeperst
1½ theelepeltje kurkuma
versgemalen witte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 5-8 minuten
Bereidingstijd: 10-15 minuten
Verder nog nodig: wok of braadpan

Bereiding:
Snijd de zalm in grote blokjes.
Snijd de ui in grote stukjes en snijd de bosuitjes in ringen.
Laat de zaadjes van de rode chilipeper zitten en snijd deze in dunne ringen.
Verhit de wok of braadpan en doe er wat olie in.
Voeg de zalmblokjes bij de olie en roerbak ze paar minuten zodat de buitenkant roze is.
Doe de rode chilipeper en de knoflook erbij en roerbak alles voor nog een 1 minuut.
Voeg dan de sjalotjes en bosuitjes erbij en roerbak dit 1-2 minuten.
Voeg dan de kokosmelk en de diepvries doperwten erbij en schep dat goed door de zalm en de groenten heen.
Doe alle kruiden erbij en roer alles goed door elkaar.
Breng alles aan de kook en zodra het begint te pruttelen, zet je het vuur zacht (het moet wel blijven pruttelen).
Doe een deksel op de wok en laat het zo voor 10 minuten zachtjes pruttelen.
Proef het en maak het af met wat versgemalen witte peper en zout naar smaak.
Serveer dit met gekookte/geroerbakte rijst of met pasta.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.