Pittige walnotenpasta

Dit recept kan je op 2 manieren gebruiken. Je kunt het als pastasaus gebruiken bij pasta’s, maar je kunt dit ook als broodbeleg gebruiken. De walnotenpasta heeft een aparte smaak. Het heeft een iets bittere toon mede dankzij de walnoten, maar de kruidnagel en kaneel en de andere ingrediënten maakt dat dit een goede combinatie is. De pasta smaakt lekker op brood met wat plakjes tomaat of komkommer.
voor 4 personen

Ingrediënten:
75-80 gram walnoten, fijngehakt
½ theelepeltje afgestreken gemalen kruidnagel
1 theelepeltje gemalen kaneel
1 kleine zoetzure augurk, fijngehakt
1½-2 eetlepel olie
1-2 theelepeltjes appelazijn
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 5-6 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaaltje om te mengen, vijzel of keukenmachine, afsluitbaar potje

Bereiding:
Hak de walnoten zo fijn mogelijk, maar niet al te fijn (kijk uit met de keukenmachine dat het geen smeersel wordt).
Hak de augurk fijn.
Doe alles (behalve de zout en peper) in een schaaltje en meng alles goed doorelkaar.
Maak de pasta af met wat zout en peper (naar smaak).
Proef het en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
Mocht het te droog zijn, doe er dan nog wat (weinig) olie toe.
Als je de pasta overschept in een afsluitbaar potje, dan is het in de koelkast 2-3 maanden houdbaar.
Serveer de walnotenpasta met gekookte pasta of gebruikt het als broodbeleg met wat tomaten of komkommerplakjes.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.