Ik had dit recept al verleden week gemaakt, maar ik wist geen naam te bedenken voor dit recept. Gisteren zei mijn man, waarom noem je het geen pittige tortillasaus. Dat vond ik direct een goede naam voor dit recept.
We aten gisteren dan ook tortilla’s. Hij at gluten tortilla’s en ik had de piadina wraps van Schar (klik).
Inmiddels had ik zelf ook al wraps (klik) gemaakt. Eigenlijk is dat ook erg makkelijk om zelf te maken.
Ik had voor mezelf kipfiletblokjes erbij gebakken en daar wat tortillasaus er door heen gemengd. Uiteraard kan je dat ook met een ander soort vlees doen.
Deze saus is trouwens ook koud goed te eten. Lekker met brood en kaas.
De saus is heerlijk en licht pittig. Mocht je het iets pittige willen hebben, laat dan wat zaadjes in de chilipeper zitten.
In dit recept heb ik trouwens geen andere kruiden gebruikt, dat komt omdat ik altijd Herbamare Kruidenzout (klik) van Vogel gebruik. In dit product zitten namelijk ook kruiden verwerkt en voor dit recept is dat precies genoeg.
Tip 1: Mocht de saus toch iets te waterig blijven, dik het dan aan met een mengsel van twee eetlepels water en een flinke eetlepel maïzena.
Tip 2: Tegenwoordig gebruik ik een staafmixer om er een fijne en vloeibare saus van te maken. Als je de saus in een gesteriliseerd fles giet, dan heb je een licht pittige tomatensaus die je bijvoorbeeld als ketchup gebruiken.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor 4 personen
Ingrediënten:
2 uien, grof gesneden
2 rode zoete punt paprika’s, in kleine stukjes gesneden
2 groene of rode chilipepers, ontzaad en in kleine stukjes gesneden
10 kleine of 5 grote tomaten, in kleine stukjes gesneden (eventueel ontvelt)
zout en versgemalen zwarte naar smaak
eventueel een klein scheutje water als het te droog is
olie om in te bakken
2 eetlepels water en een flinke schep maïzena om de saus in te dikken (voor als het te waterig is geworden)
Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, bord
Bereiding:
Doe wat olie in de koekenpan en fruit hierin de ui totdat het goudkleurig begint te worden.
Schep de ui op het bord en zet het even apart.
Doe wat olie in de koekenpan en bak hierin de paprika, de groene chilipeperstukjes.
Zodra de paprika en de chili zacht beginnen te worden voeg je de ui erbij.
Roer alles goed door elkaar en voeg dat de tomatenstukjes toe.
Voeg wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Breng het aan de kook, blijf roeren en zet het vuur laag en laat het voor 15-25 zachtjes inkoken.
Mocht het te droog worden, voeg dan een scheutje water toe.
De saus mag niet waterig worden, dus doe het echt met kleine scheutjes.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Heerlijk, ik heb het vandaag gemaakt. Ik had rode pepertjes. En ik vond het niet nodig om er water bij toe te voegen.