Pittige tonijnsalade

Pittige tonijnsalade is eigenlijk een recept (klik) wat ik al in 2009 had geplaatst. Het verschil is dat er nu een chilipeper en een tomaat in zit en daardoor is de tonijnsalade lekker pittig geworden. Wat ook anders is, is dat er meer tonijn en minder mayonaise en tomatenketchup in zit. De mayonaise die ik gebruikt heb is lactosevrij.
Uiteraard kun je natuurlijk ook verse tonijn kopen, deze eerst koken en kruiden en dan bij het groentemengsel voegen.
De tonijnsalade smaakt heerlijk pittig. Lekker op brood of op toastjes.
pittige tonijnsaladevoor 6-8 personen

Ingrediënten:
1 blikje tonijn in water (ongeveer 170 gram), uitgelekt
1½ eetlepels mayonaise (ik heb Van Wijngaarden Zaanse mayonaise gebruikt)
1½ eetlepels tomatenketchup
2 augurken, fijngehakt
1 bosuitje, fijngehakt
1 tomaat, ontzaad en in kleine blokjes gesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
paar druppels citroensap
1 theelepeltje paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Verder nog nodig: een schaaltje en een schaaltje met deksel om het te bewaren

Bereiding:
Open het blik tonijn en laat het uitlekken.
Snijd de augurken, bosuitje, tomaat, chilipeper en doe alles een schaaltje
Voeg de mayonaise en tomatenketchup toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg nu alle kruiden en de citroendruppels toe en proef het.
Haal met een vork alle tonijn even los en voeg dat bij de rest.
Meng alles goed door en klaar is de tonijnsalade.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.