Pittige stoofvlees met diverse groenten

Het is herfst, mijn favoriete seizoen en het is weer tijd voor een stoofvleesgerecht. Ik heb een pittige stoofvlees met diverse groenten gemaakt. Heerlijk voor bij de verschillende stamppotten. Dit gerecht is lichtpittig van smaak. Behalve dat het heerlijk smaakt, rook het ook erg lekker in de keuken tijdens het bereiden van dit recept.

voor 6-8 personen

Ingrediënten:
500 gram runder sucadelappen
4 uien, in 8 kwartjes gesneden
4 bieten, in 8 kwartjes gesneden
4 winterpenen, in plakjes gesneden
8 middelgrote champignons, in vieren gesneden
3 appel, in stukjes gesneden
1 liter water + 2 groentebouillonblokjes
scheutje tamarindesaus
1 flinke kneep tomatenketchup
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel bonenkruid
1 tak verse rozemarijn
½ theelepel nootmuskaat (versgeraspt of uit een potje)
¼ theelepeltje chilipoeder
4 takjes verse tijm
1-2 eetlepels citroensap
1-2 eetlepels suiker
vers gemalen zwarte peper
zout naar smaak
50 gram (room)boter
scheut olie

Om de saus in te dikken: Meng een schaaltje water met paar eetlepels maizena en voeg dit na 6 uur pruttelen door de stoofschotel en meng alles goed doorelkaar.

Voorbereidingstijd: 20-30 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Verder nog nodig: slowcooker, hapjespan
Stand slowcooker: stand II – low

Bereiding:
Doe wat olie en boter in de hapjespan en roerbak hierin de ui tot deze glazig zijn geworden.
Schep ze dan over in de slowcooker.
Doe weer wat olie en boter in de hapjespan en roerbak hierin de champignons en voeg na 2 minuten
de winterpenen en de bietjes erbij.
Voeg bij de bouillon alle kruiden (behalve de verse takjes rozemarijn en tijm) en citroensap en meng alles even goed doorelkaar en giet dit bij de groenten en laat dit 5 minuten staan koken totdat de suiker is opgelost.
Voeg de groenten en de bouillon bij de ui in de slowcooker.
Doe weer wat olie en boter in de hapjespan en bak hierin de sucadelappen aan beiden kanten bruin.
Leg de sucadelappen op de groenten in de slowcooker en druk ze ietsje naar beneden zodat ze onder de bouillon komen te liggen.
Leg de takjes rozemarijn en tijm bovenop en leg de deksel op de slowcooker en zet de
slowcooker op stand II en de timer op 6 uur.
Kijk halverwege even hoe het eruit zit en roer of schep alles even doorelkaar.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.