Pittige rundvlees met sperziebonen en champignons is een heerlijk recept. Het is een recept die ik zelf in elkaar geflanst heb. Het is lactosevrij, eivrij en het smaakt lekker pittig. Snijd de rundvlees niet in al te grote blokjes. Hoe grote de blokjes zijn, hoe langer de stoven duurt. Lekker met rijst, bami of gewoon met aardappelen.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gram verse sperziebonen, de puntjes eraf en in kleine stukjes gebroken/gesneden
250 gram rundvlees, in kleine blokjes gesneden
4 grote champignons of 8 kleine, in plakjes gesneden
1 rode Chilipeper, ontzaad en in dunne ringen gesneden
2 rode uien, fijngesneden
2 gele uien, fijngesneden
1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
250 ml kokosmelk
1 eetlepel tamarindesaus
zout naar smaak
3 eetlepels olie
2½ kemirienoten, geraspt
1 theelepel gemalen laospoeder
1 theelepel gemalen kentjoerpoeder
1 theelepel gemalen gemberpoeder
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: braadpan, kookpan
Bereiding:
Maak de groenten schoon en snijd ze.
Kook de sperziebonen eerst voor in een aparte pan.
Zodra ze bijna gaar zijn, giet je ze af en zet ze even apart.
Snijd het rundervlees in blokjes.
Doe de olie in de wok en roerbak de rundvleesblokjes totdat ze helemaal bruin zijn.
Voeg dan de ui, chilipeper, tamarindesaus, sperziebonen, kemirienoten, kokosmelk, de kruiden en laat alles nog eens 20 minuten zachtjes pruttelen.
Serveer het met warme rijst.
Bron: eigen recept