Pittige kippenvlees met sperziebonen

Pittige kippenvlees met sperziebonen is een overheerlijk recept. Het is trouwens niet echt pittig of scherp, het tintelt maar een klein beetje in je mond. Het is een Thais recept. Het recept is al lactosevrij, eivrij én glutenvrij, dus ik hoefde er helemaal niets aan te veranderen. Heerlijk zulke recepten. De kafir lime blaadjes kan je bij AH kopen. Daar heb je producten van The Blue Elephant te koop waaronder de gedroogde kafir lime blaadjes, maar je kan ze uiteraard ook bij de Aziatische toko’s kopen. Behalve dit recept is er ook een recept voor de rode curry (klik) kruidenmix. Mocht je geen glutenvrije rode curry kunnen vinden, dan kan je het zelf maken. De pittige kippenvlees met sperziebonen is een snel gemaakte recept en het smaakt verrukkelijk.

voor 2-3 personen

Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 eetlepel rode currypasta (klik)
225 gram kippenfilets, in dunne plakjes gesneden
225 gram sperziebonen, schoongemaakt en in halve stukjes breken of snijden
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
1 eetlepel gemalen geroosterde pinda’s
4 citroenblaadjes (kafir lime), fijngesneden

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: wok en een kookpan voor de rijst

Bereiding:
Verhit de olie in een wok en roer de currypasta erdoor.
Voeg het vlees toe en roerbak tot het net gaar is.
Doe de sperziebonen erbij met de vissaus, suiker, pinda’s en citroenblad.
Roerbak tot de sperziebonen net gaar zijn.
Serveer het gerecht in een schaal en serveer het met rijst of noedels.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.