Pittige gebakken winterwortels met sjalotjes is ook een makkelijk recept om te maken. Gebruik wel een grote ovenschaal waar de winterwortels naast elkaar kunnen liggen zodat ze gelijkmatig gaar kunnen worden. Ondanks dat er chiliolie in zit is dit een zacht pittig recept. De rozemarijn, knoflook en de munt zorgen voor een aparte smaak bij dit recept. Het is een smakelijk en heerlijk recept. De winterwortels blijven enigszins knapperig. Mochten de winterwortels toch nog iets te knapperig zijn, blancheer ze vooraf dan eerst even en ga dan verder met het recept. Dit is lekker met rijst of aardappelen(puree).
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 winterwortels,
8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
2 eetlepels chiliolie (is te koop bij AH)
4 eetlepels olie
2 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
2 takjes verse munt, fijngesneden
zout naar smaak
vers gemalen peper
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: een grote ovenschaal en aluminiumfolie
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Halveer de winterwortels overlangs en halveer de wortelhelften nogmaals in de lengte.
Halveer de sjalotjes.
Roer de olijfolie, chiliolie, rozemarijn, knoflook, munt, zout en peper tot een dressing.
Bestrijk hiermee de stukken wortel en sjalot en leg ze naast elkaar in een met olie ingevette ovenschaal.
Verdeel de rest van de dressing over de groenten en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Bak de groenten in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Keer ze halverwege.
Bron: aangepast recept