Pittig Chinees rundvlees met broccoli

Dit is een Chinees recept en het heet: pittig Chinees rundvlees met broccoli. Het is ei- en lactosevrij. Ik heb het gegeten met mie, maar ook met rijst is het erg lekker. Mocht je de rode peper te heet vinden, dan zou je daarvoor in de plaats rode paprika kunnen gebruiken. In de tijd dat het vlees gemarineerd wordt, kook je de rijst of mie. Zodra je begint te wokken staat binnen 10 minuten een complete overheerlijke maaltijd op tafel. Van dit recept kan je natuurlijk ook heel makkelijk een vegetarisch recept van maken. In plaats van vlees zou je tofoe kunnen gebruiken.

voor 2 personen

Ingrediënten:
200 gram biefstuk, in reepjes gesneden
2 eetlepels sojasaus
2 theelepels maïzena
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 rode peper, in reepjes gesneden
300 gram broccoliroosjes
2 eetlepels vissaus
1 theelepeltje suiker
geraspte schil van 1 limoen
1 eetlepel limoensap
1 bosuitje, in dunne ringetjes gesneden

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Marineertijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: wok en schaaltje om te marineren

Bereiding:
Meng de biefstukreepjes met de helft van de sojasaus en de maïzena door elkaar en marineer het
ongeveer 15 minuten.
Verhit de wolk en schenk de olie in de wolk en verhit de olie tot hij dampt.
Roerbak de biefstukreepjes op hoog vuur voor ongeveer 2 minuten en schep het vlees op een bord.
Roerbak de knoflook goudbruin.
Roer de peper erdoor.
Voeg de broccoli en 2 eetlepels water toe en roerbak de broccoli op hoog vuur ongeveer 6 minuten.
Wordt het gerecht te droog, voeg dan een scheutje water toe.
Voeg na elkaar de vissaus, de rest van de sojasaus, de suiker, de limoenrasp en het limoensap toe.
Bak nog 1 minuten en schep het vlees erdoor.
Bak alles voor ongeveer 1 minuut en zet het vuur uit.
Serveer dit met rijst of mie en garneer met het bosuitje.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.