Pistache chocolade noten ananastaartje

Ik zag dat deze taart nog niet op het blog stond vermeld. Daarom haal ik hem even naar voren. Het is een klein fris taartje, dank zij de ananas. Door de chocolade en pistache is het een lekkere combinatie geworden. De taart smaakt dan ook erg lekker.

voor 1 vierkant taartje

Ingrediënten:
200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
200 gram suiker
200 gram boter
4 eieren
5 schijven ananas
een zakje amandelschaafsels
een grote reep pure chocolade
een handje vol pistachenoten.

Bereiding:
Klop de eieren met het suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de gesmolten boter toe. Dit goed mengen.
Voeg dan schep voor schep het meel er door.
Voeg als laatste het zakje amandelschaafsels er door.
Alles goed door elkaar mengen totdat het een glad geheel is geworden.
Smeer een cakevorm in met boter en giet het beslag er in en leg de ananasschijven in het beslag en druk het lichtjes aan.

Afwerking: Smelt de reep chocolade au-bain-marie. Als het gesmolten is, meng dan de chocolade met een eetlepel vloeibare
boter en 4 eetlepels poedersuiker en smeer dit over de taart heen. Strooi er wat pistachenoten overheen en druk deze met de bolle kant van een eetlepel lichtjes in de chocolade.

De cake in een zeer matige warme oven: gasoven: 180 graden in ca. 1 uur of heteluchtoven: 160 graden in ongeveer 1 uur bakken.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

5 thoughts on “Pistache chocolade noten ananastaartje

  1. Blue Band vloeibaar gebruik ik trouwens niet bij het roerbakken. Daar gebruik ik gewoon olijfolie voor, maar voor bakken (taarten, koekjes en toetjes) gebruik ik wel altijd boter. Dat vind ik toch lekkerder smaken.

  2. Ziet er weer geweldig lekker uit. Ik heb nog wel een vraagje, zelf gebruikte ik altijd blue band om te bakken (Pakje)maar omdat het hard vet is zei de dietiste dat ik beter uit een flesje kon gebruiken. Nu stond ik deze week voor het schap maar wist niet welk flesje voor cake bakken geschikt is, welke gebruik jij altijd?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.