Pipette met gorzonzolasaus en pesto

Let op: dit recept is niet lactosevrij.

Pipette met gorzonzolasaus en pesto is een vegetarisch recept. Bij dit recept had ik pesto (klik) nodig. Deze had ik van de week al eerder gemaakt. Dit recept is niet lactosevrij. De gorzonzolasaus smaakt goed en dat samen met de pasta en pesto heb je een heerlijke maaltijd. Ik heb het met pipette gemaakt, maar je kan natuurlijk ook gewoon spaghetti of andere soorten pasta gebruiken. Uiteraard kan je er ook gewoon vlees bij doen. Eventueel nog met een schaaltje rauwkost. Een simpel en goed recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram pipette of een andere soort pasta
200 gram gorgonzola, in stukjes gebroken
75 gram Cheddar kaas of Parmezaanse kaas, geraspt
125 ml kokosmelk
20 gram boter
mespunt rode paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
4 eetlepels pesto

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: kookpan

Bereiding:
Doe de 2 soorten kazen, kokosmelk, rode paprikapoeder, zout en zwarte peper en de boter in een pan op een laag vuur en laat de kazen smelten.
Laat het mengsel al roerend zachtjes doorkoken tot sausdikte.
Meng er 1 eetlepel pesto door.
Kook de pipette volgens verpakking, giet het af en doe het terug in de pan.
Voeg de kaassaus toe en meng alles voorzichtig door elkaar.
Strooi er nog wat versgemalen zwarte peper over.
Schep op ieder bord de pipette met de saus en leg er wat pesto op.
Serveer het met geraspte of flinterdunne plakjes Parmezaanse kaas.
Bron: aangepast recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

One thought on “Pipette met gorzonzolasaus en pesto

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.