Pindarotsjes

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit wilde ik al een tijdje maken: pindarotsjes. Het is erg makkelijk om te maken. Ik heb het zoete van de melkchocolade verminderd met wat pure chocolade. Verder heb ik ongezouten kingsize pinda’s gebruikt. De pindarotsjes zijn snel gemaakt. Ze hebben alleen minstens een uur nodig of uit te harden of te drogen. Nog beter is het om ze een dagje te laten liggen, dan drogen de pindarotsjes echt goed. Ze smaken goed, niet te zoet en niet te bitter. Gewoon lekker.

voor 18 stuks

Ingrediënten:
1 grote melk chocoladereep van 180 gram, gebroken in kleine stukjes
50 gram pure chocolade, gebroken in kleine stukjes
250 gram pinda’s

Voorbereidingstijd: 1minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 60 minuten
Verder nog nodig: au-bain-marie pan of een glazen schaal, kookpan, bakpapier of papieren cakevormpjes

Bereiding:
Breek de chocoladereep in kleine stukjes en doe ze in de au-bain-marie pan of een glazenschaal.
Smelt de chocolade langzaam in een au-bain-marie pan of glazen schaal boven een pan met heet water, zet het vuur laag.
Leg een stuk bakpapier op een dienblad.
Voeg de pinda’s toe aan de chocolade en roer alles goed door elkaar.
Leg een hoopje pinda’s met chocolade op een stuk bakpapier of cakevormpjes en laat alles 60 minuten in de koelkast uitharden.
Bron: eigen recept

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Pindarotsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.