Vandaag pindakaaskoekjes gemaakt. Mocht je geen pindakaas hebben met stukjes pinda’s er in, maal dan zelf een halve eetlepel pinda’s fijn. Voeg deze gemalen pinda’s bij de pindakaas. Kijk trouwens uit bij het roosteren van de pinda’s, want deze worden echt heet. Je verbrandt zo je vingers er mee. Het ongebakken deeg is ietsje droog, maar je kan het nog goed een koekje van vormen. De koekjes zijn niet extreem zoet, maar helaas wel droog. Er zit trouwens geen boter in deze koekjes, maar uiteraard wel pindakaas. Dus vetloos of vetarm zijn ze niet.
voor 9 grote koeken
Ingrediënten:
200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
2 theelepels gemberpoeder
3 eetlepels pindakaas met stukjes pinda’s
2 eetlepels vloeibare honing
3 eetlepels ongezouten pinda’s, zonder vlies
1 ei
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat en bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng het meel met het gemberpoeder en wrijf daar de pindakaas door het mengsel op broodkruim lijkt.
Verwarm de honing en roer het door het mengsel.
Kneed het tot een deeg en Maak er 9 grote ronde koeken van.
Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en druk de geroosterde pinda’s stevig in de koeken.
Leg de koeken op een bakplaat, bedekt met bakpapier en bak ze in circa 20 minuten goudbruin.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Bron: aangepast recept
In het recept van de pindakaaskoekjes staat “meng de twee soorten meel” maar in de benodigdheden staat maar 1 soort meel
Dat was een foutje in de beschrijving. Ik heb het recept aangepast. Het gaat alleen om glutenvrij zelfrijzend bakmeel.