Pilaf met prei en linzen

Pilaf met prei en linzen is een vegetarisch recept wat ik in een van mijn kookboeken had gevonden. Dit recept is veganistisch als je de kaas weg laat.
Lijkt je dit recept heerlijk om te maken maar je wil er vlees bij toevoegen. Gewoon doen, maar ik zou wel eerst het vlees apart aanbraden in een koekenpan en de laatste 20 minuten toevoegen.
Wil je dit recept maken maar heb je een notenallergie, dan kan je de amandelen weg laten en eventueel wat rozijnen erbij toevoegen of verzin zelf wat de amandelen kan vervangen.
Dit is een simpel recept met weinig ingrediënten, maar wel gezond en smakelijk.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
100 gram bruine linzen, geweekt en uitgelekt
500 gram prei, in ringen gesneden
100 gram witte amandelen, in stukjes gesneden
250 gram ongekookte rijst
1 knoflookteentje, uitgeperst
650 ml bouillon (650 ml water + 1 blokje groentebouillon)
1 eetlepel gemalen koriander
½ theelepeltje bonenkruid
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie

Weektijd linzen: één nacht van tevoren
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: braadpan of wok of hapjespan

Bereiding:
Week de linzen een nacht van te voren in koud water.
Snijd de prei in plakjes.
Verhit wat olie in de braadpan/wok of hapjespan en fruit hierin de prei en amandelen tot de prei zacht begint te worden.
Roer de koriander en bonenkruid door de prei en fruit dit nog 1 minuut mee.
Voeg de ongekookte rijst, de uitgelekte linzen, bouillon en knoflook aan het preimengsel toe en breng alles aan de kook.
Dek de braadpan/wok of hapjespan af en laat de rijst en linzen ongeveer 40 minuten zachtjes koken tot de rijst bijtgaar is en al het vocht is opgenomen.
Breng het geheel op smaak met zout en peper en eventueel met geraspte kaas.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.