Pikante runderballetjes

Verleden week kreeg ik de vraag: ‘In welk recept gebruik je het zevenkruidenmengsel‘? Dat moest ik even uitzoeken, want zo uit mijn hoofd wist ik dat niet meer. Ik wist nog wel dat ik dit kruidenmengsel had gemaakt, omdat ik het nodig had bij een recept. Dat was inmiddels al meer dan 4 jaar terug. Na een tijdje wist ik weer welk recept het was en ik heb het maar ook gelijk gemaakt. Dit is trouwens een Libanees recept. Ik heb het hier en daar iets aangepast. De balletjes zijn trouwens aan de scherpe kant vanwege de chilipoeder. Mocht je niet van scherp en pittig houden, halveer dan de hoeveelheid chilipoeder. De runderballetjes zijn met de paprikablokjes en de tomatenblokjes een heerlijke pittige combinatie. Lekker met brood, maar je kunt dit ook gewoon met rijst en geroerbakte groenten eten.

(sojo)

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
500 gram rundervlees, fijngehakt
1 eetlepel kaneel
1 eetlepel zevenkruidenmengsel (klik)
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel chilipoeder
1-2 knoflookteentjes
olie om te bakken
1 tomaat, in blokjes gesneden
1 groene paprika
zout en witte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan

Bereiding:
Wrijf de knoflookteentjes met wat zout fijn in de vijzel.
Voeg het fijngehakte vlees toe en meng goed met de hand.
Meng door het gehakte vlees de kaneel, het zevenkruidenmengsel, de witte peper, het komijnpoeder en het chilipoeder.
Kneed het mengsel steeds goed door voor het volgende ingrediënt wordt toegevoegd.
Gebruik bij het kneden beide handen.
Bak de balletjes in de hete olie.
Voeg de in blokjes gesneden tomaat en paprika toe.
Laat onder regelmatig omscheppen 10 minuten op halfhoog vuur bakken.
Heerlijk met brood of rijstgerechten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Pikante runderballetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.