Dit is een overheerlijke pittige kalkoenrecept. Lekker bij rijst of bijvoorbeeld met een Mexicaanse tortilla gecombineerd met een salade. Houd er wel rekening mee dat het vlees 2 uur in de marinade moet staan. Dan even in de koekenpan bakken en binnen 15-20 minuten is het klaar. Serveert dit met groenten en rijst en je hebt een complete maaltijd op de tafel.
voor 4 personen
Ingrediënten:
600 gram kalkoenfilet
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepels tomatenketchup
1 eetlepel sambal oelek
4 cm verse gember, in kleine stukjes gesneden
1 grote ui, fijngesnipperd
2 knoflookteentjes, fijngesnipperd
2 theelepels gemalen koriander
versgemalen zwarte peper
50 ml water
zout naar smaak
olie om in te bakken
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Marinadetijd: 2 uur
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, schaal om in te marineren, plastic folie
Bereiding:
Snijd het vlees in grote stukjes.
Vermeng in een schaal het water met de sojasaus, tomatenketchup, sambal oelek, de gehakte ui, knoflook, gember en de koriander, peper en naar smaak zout.
Voeg alle stukjes kalkoenvlees bij de marinade en schep het vlees goed door de marinade.
De schaal afdekken met plasticfolie en voor 2 uur in de koelkast zetten.
Na 2 uur olie in een koekenpan doe en heet laten worden.
Bak dan de kalkoenstukjes met de marinade in de koekenpan.
Laat dit zo 15-20 zachtjes gaar worden.
Schep het vlees over op een bord en schep ook de marinadesaus over het vlees heen of schep wat naast het vlees zoals ik het op de foto heb gedaan.
Bron: aangepast recept