Een snack recept dit keer en dit is ook een makkelijk recept om te maken. Dit recept is binnen 10 minuten klaar. Het is lekker pittig met een vleugje zout. Mocht je het veel te zout of iets te pittig vinden, doe dan alles in een zeef en schud het meeste er vanaf. Dan zijn de amandelen een stuk minder zout en/of pittig. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.
voor ongeveer 500 gram
Ingrediënten:
500 gram blanke amandelen
1 eetlepel grof gemalen zeezout
1 theelepel pikante paprikapoeder
1 eetlepel extra virgine olijfolie
Voorbereidingstijd: 1 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: vijzel, bakplaat, schaal
Oven voorverwarmen: 200 graden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de paprikapoeder en het zeezout in de vijzel en wrijf het tot een fijn poeder.
Leg de amandelen op een bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde oven 5 minuten.
Haal de bakplaat uit de oven en schud de amandelen en zet het dan weer terug in de oven voor nog eens 3-5 minuten.
Wel opletten dat ze bij de 2de bakronde niet verbranden.
Haal de amandelen uit de oven en schep ze in een schaal en giet er de olie er over.
Strooi dan het paprika-zoutmengsel er overheen en schep het er goed doorheen.
Laat de amandelen onafgedekt goed afkoelen.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl