Peultjes met halloumi en tomaten en dille

Hoe een simpel gerecht heerlijk kan zijn. Met paar ingrediënten heb je een heerlijk en warm gerecht op tafel staan.
Dit is trouwens ook een goed gerecht om bij een barbecue te geven.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 4 personen

Ingrediënten:
250 gram peultjes, uiteinden verwijderd
1 ui, grof gesnipperd
400 gram tomaten, in stukjes gesneden
1 blok halloumi, in plakjes gesneden
een bosje verse dille (koeling supermarkt)
sap van 1 citroen
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35-40 minuten
Verder nog nodig: hapjespan

Bereiding:
Snijd de halloumi in plakjes en zet dit even apart.
Verhit wat olie in de hapjespan en roerbak hierin de uien totdat de uien zacht beginnen te worden.
Voeg dan de gesneden peultjes erbij en roer deze door de ui.
Voeg de citroensap erbij en meng deze door de ui en peultjes.
Voeg de gehakte tomaten erbij en breng alles aan de kook.
Zodra het kookt zet je het vuur lager, maar het moet wel blijven pruttelen.
Voeg de halloumi plakjes erbij en laat alles 35-40 minuten sudderen.
Het gerecht is klaar als de peultjes en de tomaten zacht zijn en een dikke saus is ontstaan.
Breng het op smaak met versgemalen zwarte peper en zout naar smaak (houd er rekening mee dat halloumi ook zout smaakt).
Serveer het direct met wat glutenvrije pita’s of ander glutenvrij platbrood.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

One thought on “Peultjes met halloumi en tomaten en dille

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.