Pestokoekjes

Een snack wat heel erg snel gemaakt is als je pesto in de koelkast hebt staan. Alhoewel verse pesto eigenlijk ook best wel snel gemaakt is. Dit recept is afhankelijk van welk soort bladerdeeg je gebruikt, lactosevrij. De pestokoekjes zijn eivrij als je het bladerdeeg niet insmeert met het geklopte ei. Ik had het eerst kleine stukjes gemaakt, met enkele wat groter. Qua smaak is het verstandig om ze niet kleiner te maken dan 3 cm. Je proeft dan de pesto goed. Snijd je ze wel kleiner, dan proef je eigenlijk hoofdzakelijk het bladerdeeg. Dat is juist niet de bedoeling. Ze smaken erg lekker.

voor 8 koekjes

Ingrediënten:
50 gram verse basilicumblaadjes
1 teentje knoflook
25 gram Parmezaanse kaas
25 gram pijnboompitjes
2 eetlepels olie
250 gram bladerdeeg of 4 plakjes, half ontdooit
1 ei, geklopt

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bakplaat bekleed met bakpapier en een keukenmachine
Oven voorverwarmen: 200 graden, heteluchtoven 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe alle ingrediënten, behalve de olie en het bladerdeeg in de keukenmachine en hak ze grof.
Voeg terwijl de keukenmachine draait de olie in een dunne straal toe en pureer het tot een gladde massa.
Leg het half ontdooide bladerdeeg op bakpapier en bestrijk het bladerdeeg met een een deel van de pesto en rol het bladerdeeg op.
Snijd de rol in stukjes van minstens 3 cm.
Leg de koekjes op een nieuw stuk bakpapier op de bakplaat.
Laat wat ruimte over tussen de koekjes.
Besmeer de koekjes met een geklopt ei.
Bak de pestokoekjes voor 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Pestokoekjes

  1. Hi

    Leuke gerechten! Dit lijkt me erg lekker en makkelijk om te maken, maar weten iemand een bladerdeeg wat lactose en glutenvrij is? En waar ik dat dan kan kopen?

    1. Ik weet niet in welk land je woont, maar in Nederland kan je bij reformzaken glutenvrij en lactosevrije bladerdeeg kopen van het merk Schar. Ook bij sommige AH kan je ook dit bladerdeeg kopen.
      Helaas weet ik niet of je dit bladerdeeg ook in België kan kopen.

  2. Een tip voor bladerdeeg. Nooit helemaal laten ontdooien. Ik ontdooi het maar paar minuten. Zodra bladerdeeg kan buigen kan je het gebruiken. Als je het moet uitrollen, dan kan je dat het beste doen tussen 2 stukken bakpapier. Alleen niet te hard drukken en niet te lang. Het bladerdeeg wordt anders te warm en slap. Dat is dan ook de reden waarom het vaak mislukt.

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.