Vandaag heb ik weer eens een slow cooking recept gemaakt: Perzische kip. Voor dit recept moet je echt ruim de tijd nemen, want de slow cooker is iets van 5-6 uur op low bezig met dit recept.
Als je het kippenvel van de drumsticks gaat verwijderen, dan gaat het begin simpel. Zodra je het laatste stukje eraf wilt trekken, dan wordt het een glibberig gedoe. Dat gaat gewoon niet lukken. Ik heb dat opgelost met een stuk keukenpapier.
Je pakt het kippenvel met het stuk keukenpapier en je trekt zonder problemen het kippenvel in één keer er af. Of je koopt kippendrumsticks en kippendijen zonder vel. De smaak van dit recept is goed.
Uiteraard kan dit recept ook gewoon in de oven worden gemaakt. De oven zet je dan op 130 graden en ongeveer voor de duur van 5-6 uur. Wel in een ovenschaal doen die afgedekt kan worden.
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 kippendrumsticks, het vel verwijderd
4 kippendijen, het vel verwijderd
2 eetlepels bloem
1 theelepel gemalen kurkuma
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels olie
1 grote ui, gehakt
2 tenen knoflook, gehakt
4 kruidnagels
3 cm verse gember, fijngehakt
450 ml groentebouillon
de dun geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
2 eetlepel honing of agave siroop
125 gram jonge malse spinazie, gewassen en in grote stukken gescheurd
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 5-6 uur
Verder nog nodig: slow cooker op low
Bereiding:
Verwarm zo nodig de slow cooker voor (zie gebruiksaanwijzing slow cooker).
Kerf in elk stuk kip 2 of 3 keer in met een klein, scherp mes.
Meng op een bord de bloem met de kurkuma en het paprikapoeder.
Bestuif er de kip lichtjes mee.
Verhit de olie in een koekenpan.
Doe er de stukken kip in en bak ze rondom bruin.
Doe de gebakken stukken kip over op een bord.
Doe de ui en de knoflook in de koekenpan en bak ze in 5 minuten goudbruin.
Schep er eventuele overgebleven gekruide bloem door.
Voeg de kruidnagels, gember, bouillon, het sinaasappelraspsel en sap, de honing of siroop en zout en zwarte peper naar smaak toe en breng al roerend aan de kook.
Doe de stukken kip in de pan van de slow cooker op en giet er het uimengsel over.
Leg de deksel op de pan en kook 5-6 uur op laag (is stand low) tot de kip gaar is.
Voeg de spinazie toe en kook nog eens 15 minuten.
Serveer de kip met rijst of aardappelpuree.
Bron: aangepast recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
De Perzische kip met spinazie is erg lekker. Heerlijk mild en goed van smaak. Het enige wat tegen valt is de botjes, daar hou ik nu eenmaal niet van. Maar dat is mijn eigen tik en doet niets af aan het recept. Die is verrukkelijk. Groeten Titia