Perzikpudding met framboos

Dit is een gezond toetje. Mocht je een notenallergie hebben, dan laat je de amandelschilfers weg. Je zou dan bijvoorbeeld wat geraspte kokos overheen kunnen strooien. Dat smaakt net zo lekker.
Dit recept heb ik lactosevrij gemaakt, maar heb je geen lactoseintolerantie gebruik dan gewone slagroom. Dit is een simpel toetje wat snel gemaakt is. Het moet alleen een uurtje in de koelkast staan. De smaak van het toetje is fris en licht zurig.

voor 4 personen

Ingrediënten:
150 gram frambozen
sap van 1 sinaasappel
4 perziken
2-4 eetlepels (soja)slagroom
sap van 1 citroen
50 gram geroosterde amandelschilfers

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: 4 schaaltjes of glazen, pers

Bereiding:
Week de frambozen in het sinaasappelsap.
Snijd aan de onderkant van de perziken een kruisje met een scherp mes.
Kook een liter water en laat de perziken eventjes in het kokend water en laat ze vervolgens schrikken in koud water.
Verwijderd de vel en de pit.
Prak de perziken met de vork fijn en mix de perzikenmoes samen met de (soja)room en het citroensap tot een glad mengsel.
Leg 4-5 frambozen op de bodem van een schaaltje of een mooi glas en overgiet het met de perzikenpudding tot 1 cm onder de
rand van het schaaltje of glas.
Zet de schaaltjes of glazen voor 1 uur in de koelkast.
Werk de schaaltjes of de glazen af met de rest van de frambozen en strooi er geroosterde amandelschilfers over.
Bron: aangepast recept

Tip: maak dit ook eens met blauwe bosbessen of met kersen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.