Gisteren heb ik van het laatste bladerdeeg (uit de vriezer) een perzikentaartje gemaakt. Dit taartje is een combinatie van bladerdeeg, cakedeeg en perziken. Erg lekker en ook heel erg makkelijk om te maken.
voor 1 smal taartje
Ingrediënten:
2 perziken
1 eetlepel suiker
5 blaadjes bladerdeeg
50 gram boter
50 gram suiker
50 gram zelfrijzend bakmeel
1 ei
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Verder nog nodig: een smalle lange bakblik en bakpapier
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
Leg op de bodem van het bakblik bakpapier.
Verdeel de 5 bladerdeeglapjes over het bakblik, zo dat alles bedekt is.
Ontpit de perziken, schil ze en snijd ze doormidden.
Snijd elke helft van de perziken in dunne plakjes, maar snijd ze niet door.
Bestrooi de perziken met wat suiker en zet dit even apart.
Voor het cakedeeg meng je de boter, suiker, zelfrijzend bakmeel en het ei door elkaar.
Leg de perziken naast elkaar met een ruimte van ongeveer 2 cm tussen, in het bakblik.
Druk de perziken ietsje uit elkaar.
Schep nu met een eetlepel het cakedeeg rondom de perziken.
Zet het bakblik in een voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.
Controleer of het deeg gaar is, zo niet verleng dan de tijd met 5 of 10 minuten.
Laat de taart afkoelen en serveer hem eventueel met een dot slagroom.
Bron: eigen recept
Ik heb de link even gecontroleerd, maar die doet het. Met welke allergieën moet je rekening houden Monique?
Dat ziet er lekker uit zeg!
Ik probeer later het recept nog te openen, lukt me op één of andere manier op dit moment nite.
Ben benieuwd of het binnen onze allergietjes past!