Perziken en bosbessen met pecanboter

Perziken en bosbessen met pecanboter  is een heerlijk zoet en warm toetje. Het is niet heel veel werk om dit te maken. Binnen een half uur is het klaar. De rum die er in zit proef je amper, maar als je dit voor kinderen wilt maken dan laat je de rum gewoon achterwege. Het smaakt lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 rijpe perziken
250 gram bosbessen
30 gram halve pecannoten
60 gram boter
3 eetlepels suiker
1 theelepel kaneelpoeder
4 eetlepels donkere rum
eventueel verse kaas of room om te serveren

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, steelpan en aluminiumfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de perziken doormidden en haal de pit er uit.
Vermeng ze met de bosbessen.
Doe de pecannoten in de steelpan en laat ze op een matig warm vuurtje 2 minuten roosteren.
Hak ze dan fijn in een keukenmachine.
Klop de boter met de suiker en de kaneel zacht en licht en roer de pecannoten erdoor.
Neem een groot stuk aluminiumfolie van ongeveer 25 cm en verdeel het fruit daarover.
Leg over het geheel dotjes kaneelboter op en druppel er 4 eetlepels rum overheen.
Vouw voorzichtig de randen van de folie naar binnen en draai deze vast zodat het fruit in de folie zit verpakt.
Leg de pakketjes 20 minuten in de oven tot het fruit zacht is.
Open de pakketjes voorzichtig en dien ze eventueel op met verse kaas of room.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.