Perentaart met chocolade en marsepein

Ik had nog paar peren liggen die op moesten. Natuurlijk kan je ze zo opeten, maar ik heb er een taart van gebakken. Dit is een perentaart met chocolade en marsepein. Het is een eigen recept. Een taart met een combinatie van zoete peren en een vleugje pure chocolade en marsepein. De taart is erg luchtig en het smaakt verrukkelijk. Lekker met een kopje thee of koffie.

voor 1 taart

Ingrediënten:
250 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
250 gram suiker
250 gram boter
5 eieren
3 grote peren, geschild en het kolkhuis eruit gehaald
12 gram pure chocoladeblokjes (dat zijn 3 kleine blokjes van een reep die door de helft gesneden zijn)
6 theelepels marsepein (klik)
amandelschaafsels
1 eetlepel kristalsuiker

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: vlaaibakvorm
Oven voorverwarmen op: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de eieren met het suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de gesmolten boter toe. Dit goed mengen.
Voeg dan schep voor schep het meel er door.
Alles goed door elkaar mengen totdat het een glad geheel is geworden.
Smeer een vlaaivorm in met boter en giet het beslag er in.
Schil de peren en haal het klokhuis er uit.
Leg in elk holte van de peer een stukje chocolade.
Dek dat af met een theelepeltje marsepein.
Leg de peer met de vlakke kant op het deeg.
Doe dit met de 4 andere peer helften.
De zesde peer helft snijd je bij, zodat het een ronde peergedeelte is geworden.
Leg in de holte een stukje chocolade en dek dat af met een theelepeltje marsepein.
Leg dit precies in het midden van de taart op het deeg.
Strooi op de beslaggedeelte de amandelschaafsels.
Als laatste strooi je een eetlepel kristalsuiker over de hele taart heen.
Zet de vlaai in een voorverwarmde oven van 180 graden en bak hem in ongeveer 45 minuten goud geel.
Even controleren met een cakeprikker/satéstokje of de taart gaar is geworden.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Perentaart met chocolade en marsepein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.