Peren in rode wijn

Peren in rode wijn is een Frans recept waar heel wat wijn in zit. Erg leuk om te maken, ook al is het omdat als je boven de pan hangt de walmen van de wijn erg aanwezig zijn.De smaakt is verrukkelijk.

voor 6 personen

Ingrediënten:
1 eetlepel maïzena, gezeefd
1 fles rode wijn
110 gram suiker
1 kaneelstokje, gebroken
6 kruidnagels
schil van 1 kleine sinaasappel
schil van 1 kleine citroen
6 grote of 12 kleine stoofperen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 40 minuten
Verder nog nodig: kookpan, 2 zeven, schaaltje

Bereiding:
Meng de gezeefde maïzena met 2 eetlepels rode wijn in een schaaltje en zet het apart.
Verwarm de rest van de rode wijn in een pan, samen met de suiker, kaneelstokje, kruidnagels en de schillen van de sinaasappel en de citroen.
Laat enkele minuten zachtjes sudderen tot de suiker helemaal is opgelost.
Schil de peren. Leg de hele peren in een grote pan met de wijn.
Dek de pan af en laat de peren langzaam zacht worden.
Keer de peren regelmatig om, zodat ze gelijkmatig rood worden door de rode wijn.
Zodra de peren zacht gekookt zijn, leg je ze apart op een bord.
Zeef de wijn en doe deze terug in de pan.
Roer het maïzena-mengsel goed door en voeg dit toe aan de wijn.
Laat zachtjes sudderen en roer af en toe door tot de saus dikker wordt.
Leg voorzichtig de peren terug in de saus. Laat alles afkoelen.

Serveren: leg een peer op een bord en giet over de peer de wijnsaus, eventueel samen met een schep room of crème fraîche of met een bolletje roomijs.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Peren in rode wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.