Pecannotentaartje

Dit is een overheerlijke pecannotentaartje. Eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept. Het is gewoon een lekkere taart.

voor 1 taartje

Ingrediënten:
200 gram zelfrijzend bakmeel (bijvoorbeeld: Orgran Gluten Free Self Raising Flour)
200 gram suiker
200 gram boter
4 eieren

Extra: een zakje pecannoten en een zakje amandelschaafsels

Bereiding:
Klop de eieren met het suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de gesmolten boter toe. Dit goed mengen.
Voeg dan schep voor schep het meel er door.
Voeg als laatste het zakje amandelschaafsels er door.
Alles goed door elkaar mengen totdat het een glad geheel is geworden.
Smeer een cakevorm in met boter en giet het beslag er in en leg de pecannoten op het beslag en druk het lichtjes aan.

De cake in een zeer matige warme oven: gasoven: 180 graden in ca. 1 uur of heteluchtoven: 160 graden in ca. 1 uur bakken.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.