Ik had nog een grote pastinaak over en daar heb ik pastinaak rösti’s van gemaakt. Dit is een zeer geslaagd recept. Je kan dit eten met een salade of met gekookte groenten, maar je kan ze ook eten als snacks. Dan maak je ze uiteraard wel kleiner. De smaak is heerlijk en het smaakt naar meer.
voor 8 stuks
Ingrediënten:
1 grote pastinaak, grof geraspt
1 rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepels glutenvrije bloem
1 ei
1 eetlepel kokosmelk
een klein beetje peterselie, fijngesneden
zout naar smaak
versgemalen peper
een klein beetje rode paprikapoeder
10 gram geraspte belegen kaas
olie
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en keukenpapier
Bereiding:
Raspt de pastinaak en de kaas.
Snipper de rode ui en voeg dit toe aan de pastinaak en kaas.
Voeg de 1 eetlepel kokosmelk en 2 eetlepels glutenvrije bloem en een ei toe.
Voeg alle kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
Doe de olie in een koekenpan en verhit deze.
Schep met een grote lepel de rösti-rondjes in de koekenpan en druk ze plat totdat ze een halve centimeter dik zijn.
Bak de rösti binnen 8 minuten goudbruin aan beiden kanten.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Lekker bij groenten of bij een salade, maar ze zijn ook lekker om als snack te eten.
Bron: eigen recept
😛 ik ga het zeker proberen ben benieuwd bedankt misschien kunnen er nog wat variaties op gemaakt worden, lijkt mij erg lekker. bedankt
Klinkt echt superlekker die pastinaak rösti! Ik ga hem binnenkort proberen.
Ik vraag mij alleen af, in je ingrediëntenlijstje staat 1 lepel kokosmelk en in je recept staat 2 lepels. 🙂 Welke moet het dan zijn?
Ik heb het recept aangepast. Bedankt voor het doorgeven.