Pastinaak-rösti

Ik had nog een grote pastinaak over en daar heb ik pastinaak rösti’s van gemaakt. Dit is een zeer geslaagd recept. Je kan dit eten met een salade of met gekookte groenten, maar je kan ze ook eten als snacks. Dan maak je ze uiteraard wel kleiner. De smaak is heerlijk en het smaakt naar meer.

voor 8 stuks

Ingrediënten:
1 grote pastinaak, grof geraspt
1 rode ui, fijngesnipperd
2 eetlepels glutenvrije bloem
1 ei
1 eetlepel kokosmelk
een klein beetje peterselie, fijngesneden
zout naar smaak
versgemalen peper
een klein beetje rode paprikapoeder
10 gram geraspte belegen kaas
olie

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en keukenpapier

Bereiding:
Raspt de pastinaak en de kaas.
Snipper de rode ui en voeg dit toe aan de pastinaak en kaas.
Voeg de 1 eetlepel kokosmelk en 2 eetlepels glutenvrije bloem en een ei toe.
Voeg alle kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
Doe de olie in een koekenpan en verhit deze.
Schep met een grote lepel de rösti-rondjes in de koekenpan en druk ze plat totdat ze een halve centimeter dik zijn.
Bak de rösti binnen 8 minuten goudbruin aan beiden kanten.
Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Lekker bij groenten of bij een salade, maar ze zijn ook lekker om als snack te eten.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Pastinaak-rösti

  1. Klinkt echt superlekker die pastinaak rösti! Ik ga hem binnenkort proberen.

    Ik vraag mij alleen af, in je ingrediëntenlijstje staat 1 lepel kokosmelk en in je recept staat 2 lepels. 🙂 Welke moet het dan zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.