Pastei uit Cornwall

Pastei uit Cornwall is een aangepast recept. Ik zag dit de Hairy Bikers een keertje maken op de televisie. Het glutenvrij deeg is een stuk droger. Je mist hier duidelijk de gluten die het deeg bij elkaar houd. Ik heb de inhoud van de vulling ook aangepast. De smaak van de vulling is overigens goed. Het deeg is droog en valt helaas snel uit elkaar. Je kan het deeg ook gewoon in een ovenschaal doen, vulling erin en afdekken met de rest van het deeg. Dit is wel een compleet recept: je hebt je groenten, vlees en deeg.

voor 2 personen

Ingrediënten:
225 gram glutenvrije bloem
1 eetlepel bakpoeder
½ eetlepel zout
80 gram boter
circa 100 ml water (eventueel met fiberhusk)
1 ei, losgeklopt, voor het bestrijken van de deeg
1 ei

Vulling van de pastei:
100 gram koolraap, fijngesneden
100 gram aardappel, in blokjes gesneden
1 ui, fijngesnipperd
100 gram runder riblappen of runderlappen, kleine stukjes gesneden
1 theelepel verse peterselie, fijngehakt
versgemalen peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: circa 1 tot 2 uur
Bereidingstijd: circa 40 minuten
Verder nog nodig: plasticfolie, bakpapier en een bakblik

Bereiding pastei deeg:
Doe in een keukenmachine de bloem, bakpoeder, zout, boter en een ei en meng dit totdat het mengsel op broodkruimels lijkt.
Voeg dan wat water toe (een eetlepel per keer) tijdens het mixen, totdat het kruimeldeeg egaal is geworden.
Rol het deeg in een bal en wikkel hem in plasticfolie.
Laat de deelbal een uur in de koelkast rusten.

Bereiding van de vulling:
Snijd alle groenten en vlees.
Breng een pan met water en zout aan de kook en voeg de gesneden koolraap en de aardappelblokjes toe en kook dit voor 5 minuten.
Zodra alles zacht begint te worden, afgieten en laten afkoelen in koud water.
Giet de koolraap en de aardappelblokjes af en laat dit goed uitlekken.
Meng de koolraap, aardappelblokjes, uien en het vlees in een kom en breng het op smaak met de kruiden en zet dit even apart.

Verdere bereiding van de pastei:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een stuk van het deeg apart voor de deksel van de pastei.
Rol het deeg uit tot een niet al te dikke diameter van 12-15 cm en kneed voorzichtig het deeg omhoog, tot een hoogte van circa 10 cm.
Doe de vulling er in en leg de deksel op de pastei en druk het voorzichtig dicht.
Of maak een niet al te dikke bodem van 12-15 cm en leg daar de vulling op en dek het af met de resterende deeg.
Maak met een mes een opening in de deksel, zodat de warmte kan ontsnappen en de bovenkant heel blijft.
Bestrijk de pastei met een geklopte ei en zet de pastei voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Pastei uit Cornwall

  1. Mmm. Was heerlijk. Het deeg was alleen wat te nat waardoor het brak. Ligt denk ik aan het soort gv meer, volgende keer doe ik wat minder water. Er komt zeker een volgende keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.