Pastasaus met champignons en artisjok is een vegetarische pastasaus.
Ik heb hem zelf bedacht. De artisjok komt uit blik. Je kan natuurlijk ook verse artisjokken gebruiken, maar dan ben je wat langer bezig met het recept. De saus is simpel en heerlijk van smaak.
voor 4 personen
Ingrediënten:
6 tomaten, in kleine stukjes gesneden
2 rode uien, grof gesneden
250 gram champignons, in vieren gesneden
1 stengel bleekselderij, 2 keer in de lengte gesneden en in kleine stukjes gesneden
1 blik artisjok, uitgelekt en de artisjok door de helft gesneden
2 eetlepels tomatenketchup
1½ theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
1 theelepel rode paprikapoeder
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Parmezaanse kaas
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Verder nog nodig: koekenpan
Bereiding:
Fruit eerst de ui.
Zodra de ui bruin begint te worden, schep je ze op een boord of in een schaaltje.
Bak dan de champignons voor 10 minuten op een niet al te hoge vuur.
Voeg de ui toe, zodra de champignons beginnen te bakken.
Voeg de selderijstukjes en voeg de tomatenstukjes toe en laat de saus goed garen.
Strooi de kruiden, tomatenketchup, zout en peper over het mengsel heen en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de artisjok stukjes toe en roer alles goed door elkaar.
Laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de pasta.
Als alles klaar is, opscheppen en strooi er als laatste geraspte Parmezaanse kaas overheen.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl