Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Een vegetarisch recept. Dit recept is niet lactosevrij, dat komt door de hüttenkäse en de yoghurt. Het recept is wel ei- en notenvrij. Een recept met verschillende soorten groenten er in. Ik heb witte asperges gebruikt, maar je kunt ook groene asperges gebruiken. Wil je dit met vlees eten, gewoon doen. Het is een heerlijk recept en door de hüttenkäse en de yoghurt is het een vetarm recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
250 gram pasta
225 gram asperges, gehalveerd
125 gram peultjes, gepunt
225 gram worteltjes, geschild en gepunt
1 rode paprika, zonder zaadjes en in blokjes gesneden
8 bosuitjes, in ringen gesneden
250 gram hüttenkäse
150 ml yoghurt
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
1 eetlepel vers geknipte bieslook
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 20-25 minuten
Verder nog nodig: 2 kookpannen, keukenmachine
Bereiding:
Kook de asperges 5 minuten in een pan met kokend water en zout.
Voeg de peultjes halverwege de kooktijd toe.
Giet de groenten af en spoel ze onder koud water en zet ze weg.
Kook de rest van de groenten op dezelfde wijze in een pan met kokend water en zout.
Giet ze af en spoel ze af en zet ze weg.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Doe de hüttenkäse, yoghurt, het citroensap, de peterselie, het bieslook en wat zout en versgemalen zwarte peper in een keukenmachine en pureer alles tot een gladde saus.
Verdun de saus eventueel met wat melk of water.
Doe de saus samen met de pasta en alle groenten in een grote pan en vermeng alles goed door elkaar.
Serveer het warm.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs. Dit recept en kerutabs zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.