Ik ben vandaag erg druk geweest op mijn balkontuintje. Daarom zet ik vandaag een overheerlijk recept neer die al sinds 2009 op mijn site staat. Morgen komt er een nieuw recept. Pasta met zalmreepjes en veldsla. Dit recept is snel gemaakt. Het is klaar zodra de pasta gekookt is. Dan nog even alles mengen en klaar is het. De combinatie van de zalm en kokosmelk, veldsla en de pasta is erg lekker.
voor 4 personen
Ingrediënten:
350 gram tagliatelle (een eetlepel kookvocht van de tagliatelle apart bewaren)
200 ml dikke kokosmelk (of slagroom)
1 rode ui, in zeer dunne reepjes gesneden
200 gram zalm, in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels kappertjes
een handje vol veldsla
naar smaak toevoegen: zout en versgemalen peper
citroensap
Bereiding:
Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Breng in een pan de 200 ml dikke kokosmelk aan de kook en voeg de rode ui en de zalmreepjes toe.
Voeg dan de kappertjes toe en alles even goed door elkaar mengen.
Laat het voor 1 minuutje zachtjes pruttelen en voeg dan de eetlepel kookvocht toe en vervolgens de tagliatelle en wat citroensap.
Roer alles nog eens en schep als laatste de veldsla door het mengsel heen en zet het vuur uit.
Schep het vervolgens op een bord.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip: doe er een scheutje witte wijn door.