Pasta met rucola en gedroogde tomaten

Pasta met rucola en gedroogde tomaten is een goed recept om te maken.
Het is alleen dat je lang bezig bent om de peterselieblaadjes en de rucolablaadjes van de steeljes los trekken. Dat is echt een precisiewerkje. Eigenlijk is dat nog het meeste werk bij dit recept.
Dit recept is werkelijk heel erg lekker. Wij gaan dit vaker eten.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs. Veganisten zouden dit kunnen eten als ze de boter vervangen door olie.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram glutenvrije pasta (neem het soort wat je lekker vindt)
75 gram rucola, de steeltjes verwijderen, schoonwassen en uitgelekt
6-8 kleine champignons, in vieren gesneden
100 gram gedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in reepjes gesneden
2 uien, grof gesnipperd
1-2 knoflookteentje, geperst
60 gram boter (MinusL en Wajang magarine zijn lactosevrij) of olie
40 gram pijnboompitjes
1 plantje platte peterselie of een bakje patte peterselie, trek de blaadjes van de steeltjes
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan en kookpan voor de pasta

Bereiding:
Kook de pasta volgens de beschrijving van de verpakking.
Smelt de boter in de hapjespan of braadpan en stoof hierin de ui, champignons en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de pijnboompitjes toe en laat ze meebruinen (let wel op dat ze niet verbranden).
Spoel de peterselie af en trek de blaadjes van de stelen.
Voeg de peterselieblaadjes en de rucolablaadjes bij de saus en laat deze mee stoven voor 1-2 minuten.
Breng de saus op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.
Serveer de pasta direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.