De pastasaus Alfredo is met de hoeveelheid lactose niet geschikt voor me. Daarom had ik voor mezelf deze saus gemaakt.
Dit is een pittige pastasaus. Het is een makkelijk recept om te maken. De saus is ook snel gemaakt omdat er maar weinig ingrediënten in de saus zitten.
Samen met een salade en eventueel wat geraspte kaas heb je een heerlijke pittige maaltijd. Ik heb gesmuld van deze saus, maar ik houd ook van pittig eten.
Houd je ook van pittig eten, gebruik dan een ½ theelepeltje rode chilipepervlokken.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
500 gram glutenvrije pasta (neem de pastasoort die je lekker vindt)
1 blik gehakte tomatenblokjes
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
¼-½ theelepeltje rode chilipepervlokken
4 eetlepels olie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en een pan voor de pasta
Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in de koekenpan en bak hierin de knoflook en chilipepervlokken.
Zodra ze bruin beginnen te worden voeg je de tomatenblokjes erbij.
Roer nu alles goed doorelkaar en breng het aan de kook.
Zodra het kookt zet je het vuur laag en laat je het zo 15-20 minuten zachtjes pruttelen.
Zet het vuur uit na de kooktijd.
Als de pasta klaar is en uitgelekt is voeg je dat bij de saus en zorg ervoor dat de saus goed opgenomen wordt.
Maak de saus af met wat versgemalen zwarte peper en zout naar smaak.
Serveer de pasta met een salade en eventueel wat geraspte kaas.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl