Let op: dit recept is niet lactosevrij!
Een simpel recept en een heerlijke saus voorbij de pasta.
Neem een glutenvrij pastasoort die je lekker vindt en je hebt een overheerlijke maaltijd.
Serveer er nog een salade bij en de maaltijd is compleet.
6-8 personen
Ingrediënten:
500 gram droge glutenvrije pasta
250 ml slagroom
90 gram vers geraspte Parmigiano-Reggiano
60 gram boter
¼ theelepeltje zout
vleugje vers geraspte nootmuskaat
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en kookpan
Bereiding:
Kook de pasta volgens de beschrijving op de verpakking.
Smelt de boter in de koekenpan.
Als de boter gesmolten is, voeg je de slagroom en het zout erbij.
Roer alles even goed doorelkaar.
Breng het aan de kook en zodra het begint te borrelen zet dan het vuur laag.
Laat het nu 5 minuten zachtjes pruttelen.
Als de kooktijd van de pasta klaar is, giet je de pasta af en doe het terug in de pan.
Voeg nu de saus bij de pasta en doe alle geraspte Parmigiano-Reggiano erbij.
Roer alles goed doorelkaar zodat de kaas goed opgenomen wordt.
Verdeel de pasta over de borden en geeft er eventueel een salade bij.
Strooi er nog wat vers geraspte nootmuskaat.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact. Dit recept en kerutabs/disolact zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.