Pasta maken

Ook glutenvrij kan je heel goed zelf pasta maken. Het enige waar je op moet letten is dat het deeg niet al te droog wordt. Ik heb bij dit recept kleefrijstmeel en fiberhusk gebruikt. Het is dan ook goed gelukt. Het smaakt trouwens ook goed.
voor 2 personen

Ingrediënten:
3 grote eieren
200 gram glutenvrije bloem (of Orgran pizza’s banketmix)
50 gram kleefrijstmeel
50 gram volkoren rijstemeel
olie
2 theelepels fiberhusk op 50 ml water
evt. wat extra zout.

Bereiding:
Alles in een keukenmachine doen en goed mengen.
Zodra het goed vermengt is, het deeg op het aanrecht storten en met de hand verder kneden tot een grote bal.
Als je een pastamachine hebt, dan haalt je de bal daar doorheen totdat het een lange dunne plak is geworden.
Deze lange dunne plak met ietsje bloem bestrooien en in 3 delen dubbel vouwen.
Vervolgens in repen van 1 cm snijden.
In een kokend pan water gooien en 1 minuut koken.
Ik doe het ietsje anders, omdat ik een macaroni pastamachine (zie foto linksboven) heb.
Zodra het deeg droog is, gooi ik er kleine stukjes deeg door de machine en draai dat door de gaatjes.
Het resultaat is mooie verse macaroni.
Dit hoeft ook maar 1,5 minuten gekookt worden.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.