En omdat ik toch al bezig was met sauzen, heb ik nog een andere saus gemaakt: paprika met ui.
Iets meer werk, maar als het klaar is dan heb je ook een mooie rode saus voor op de pasta en het smaakt nog goed ook.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
5 rode paprika’s (ongeveer 800 gram)
3 teentjes knoflook, fijngesneden
2 uien, fijngesneden
olie
zout (naar smaak)
suiker
versgemalen peper
paprikapoeder
rode wijn
citroensap
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: staafmixer, sauspan
Bereiding:
Halveer de paprika’s, verwijder stelen, zaden en zaadlijsten.
Was de vruchtwanden en laat ze uitlekken.
Snijd ze in kleine blokjes.
Pel het knoflook en de uien, snijd ze in fijne blokjes en stoof ze in de verhitte olie.
Zodra de uien glazig worden, voeg dan de paprikablokjes toe.
Houd 3 eetlepels paprikablokjes apart.
Kruid alles met zout, suiker, peper, paprikapoeder, citroensap en rode wijn en laat afgedekt ongeveer 20 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Pak de staafmixer en meng alles goed door elkaar heen zodat het gladde saus wordt.
Voeg de 3 eetlepels paprikablokjes toe.
Kook ondertussen de pasta en maakt dit af met deze saus.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl