Paksoi rolletjes met vis en krabvlees

Paksoi rolletjes met vis en krabvlees leek me een leuk recept om te maken. De vis in dit recept is gestoomd in paksoibladeren. Heel erg gezond dus. Vind je geen grote paksoibladeren, dan zou je ook nog Chinese koolbladeren kunnen gebruiken. Voor de rest maar weinig te vertellen. De paksoirolletjes smaken goed.
Serveer de paksoirolletjes met het sojasaus en de chiliringetjes en met wat rijst en geroerbakte groenten.
voor 4 personen

Ingrediënten:
1-2 grote krop paksoi (neem een krop waarvan de bladeren heel en groot zijn)
250 gram wisvisfilet (kabeljauw of schelvis)
250 gram krabvlees (2 blikjes van 170 gram zijn uitgelekt precies 250 gram krabvlees)
1 eetlepel verse gember, geraspt
1 theelepel zout (of naar smaak)
1 eiwit, losgeklopt
1 theelepel olie
3 eetlepels glutenvrije sojasaus
½ rode chilipeper, in ringetjes gesneden

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Blancheren: ongeveer 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: pan om de paksoi te blancheren, stoompan, zeef, snijplank, klein schaaltje

Bereiding:
Blancheer de paksoibladeren, maar zorg ervoor dat de bladeren heel blijven.
Laat ze uitlekken.
Open de krabblikken en laat het krabvlees uitlekken in een zeef.
Snijd de witvis fijn.
Raspt de gember.
Pak een schaal en doe hierin de fijngesneden witvis en het krabvlees.
Voeg de gember, het eiwit, zout, olie en meng alles goed doorelkaar.
Leg de paksoibladeren op een snijplank en verdeel het vis-krabmengsel erover.
Vouw de bladeren naar binnen en rol ze op.
Kook het water in de stoompan.
Leg de rolletjes in een ingevet metalen of bamboe stoommandje en stoom de rolletjes 10 minuten.
Houd de porties warm.
Meng in een klein schaaltje het sojasaus en de chili ringetjes.
Serveer de rolletjes met wat sojasaus en chili.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.